Sporten helpt natuurlijk

Geplaatst op: 16 May 2017 | Categorie


2 miljoen Nederlanders kampen met een vorm van reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Ruim twee derde van de reumapatiënten wordt dagelijks beperkt door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit, zo blijkt uit een onderzoek van Nivel in opdracht van het Reumafonds.


Door veel onderzoek en verbetering in de behandeling van reuma is het ‘typerende beeld’ van reumapatiënten met kromme vingers of zittend in een rolstoel achterhaald. Reuma is nu een onzichtbare ziekte, maar heeft nog steeds grote impact op het dagelijks leven. 69 procent van de patiënten heeft problemen bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen, zoals het doen van boodschappen, de kinderen aankleden of fietsen naar het werk.

Veel onbegrip
Reuma staat in ziektelast op de zevende plaats van aandoeningen. Mensen met reuma scoren lager op kwaliteit van leven in vergelijking met andere Nederlanders. Doordat de beperkingen meestal niet zichtbaar zijn, zorgt deze grillige ziekte voor veel onbegrip in de (directe) omgeving. De helft van alle reumapatiënten ervaart onbegrip op het werk, maar ook bij maatschappelijke instanties en vrienden. Van alle mensen met een reumatische aandoening geeft 54 procent aan eenzaam te zijn.

Contact

Ons centrum is geopend op
Maandag t/m Vrijdag
van 8.00 tot 17.00

Bezoekadres:
Gezondheidcentrum Lijn 2
Slaghekstraat 251
3074 LJ Rotterdam

Spoed
Voor spoedgevallen buiten
kantooruren: huisartsenpost Zuid
bij het Maasstadziekenhuis,
tel 010 2909888.

Contact via E-mail:
Heeft u vragen of opmerkingen?
U kunt ons mailen via info@gcl2.nl
Deze mailbox wordt NIET DAGELIJKS GELEZEN.
Houdt wel rekening mee dat wij geen medische gegevens via de mail delen.

© Copyrights 2017 lijn 2 All Rights Reserved. |Disclaimer | Certificering | Privacy | Website by MUcc