Zorgpremies nog nooit zo laat bekend

Geplaatst op: 23 May 2017 | Categorie


Zo’n 10 miljoen Nederlanders weten een dag voor het verstrijken van de officiële deadline van 19 november nog steeds niet wat zij volgend jaar gaan betalen voor hun zorgverzekering. Dat is nog nooit eerder zo laat geweest en heeft alles te maken met de stevige prijsconcurrentie en onzekerheid over de prijsstelling, zo blijkt uit een analyse van een vergelijkingssite.

Bij de zorgverzekeraars die tot nu toe de premie bekend hebben gemaakt stijgt de premie fors. Bij deze verzekeraars stijgt de premie met 7,5 tot wel 10 procent en dat is veel hoger dan wat het ministerie voorspelde.

Concurrentie
De twee grootste verzekeraars van het land Zilveren Kruis Achmea en VGZ hebben hun nieuwe premie en voorwaarden nog steeds niet bekend gemaakt. Ook kleinere verzekeraars als FBTO, Unive, ONVZ, Ditzo, Salland, Ander Zorg, Bewuzt, Zekur, CZ Direct en Interpolis, Avéro Achmea en PNO laten hun klanten nog in het ongewisse. Verzekeraar DSW kwam al op 27 september met de nieuwe premie.

Als officiële reden voor de late bekendmaking wordt gegeven dat de contracten met de zorgaanbieders nog niet rond zijn en deze van invloed zijn op de premiestelling. Maar dat geldt uiteraard ook voor DSW dat al op 27 september met de premie kwam. De echte reden voor de late bekendmaking is dat de prijsconcurrentie tussen verzekeraars hevig is en men onzeker is over de juiste premiehoogte.

Volgend jaar week eerder
Eerder dit jaar besloot de ministerraad al om de jaarlijkse bekendmaking van de nieuwe zorgpremie vanaf volgend jaar met een week te vervroegen, van 19 november naar 12 november. Nu blijkt dat zorgverzekeraars die stok achter de deur ook echt nodig hebben, omdat zij echt tot het allerlaatste moment wachten.

Contact

Ons centrum is geopend op
Maandag t/m Vrijdag
van 8.00 tot 17.00

Bezoekadres:
Gezondheidcentrum Lijn 2
Slaghekstraat 251
3074 LJ Rotterdam

Spoed
Voor spoedgevallen buiten
kantooruren: huisartsenpost Zuid
bij het Maasstadziekenhuis,
tel 010 2909888.

Contact via E-mail:
Heeft u vragen of opmerkingen?
U kunt ons mailen via info@gcl2.nl
Deze mailbox wordt NIET DAGELIJKS GELEZEN.
Houdt wel rekening mee dat wij geen medische gegevens via de mail delen.

© Copyrights 2017 lijn 2 All Rights Reserved. |Disclaimer | Certificering | Privacy | Website by MUcc