Huisarts wandelt met patiënten

Geplaatst op: 16 March 2018 | Categorie


Geen medicatie maar een wandeling voorschrijven. Het is de gedachte achter het project ‘Looprecept’ van de Rotterdamse huisarts Matthijs van der Poel en zijn collega Anne Huisman. Van der Poel wandelt elke donderdag een vaste route met een groepje patiënten.

“Het is gezellig en het is goed voor me”, vertelt de 76-jarige Maarten van der Lugt. Hij is een van de vaste lopers van het groepje. Hij is er zo vaak als hij kan en vindt het leuk om een gezellige babbel te maken met zijn mede-wandelaars.

Ondanks de stevige regenbuien waren er donderdag toch nog zo’n vijftien lopers aanwezig. Op de regen is Van der Poel voorbereid; voor wie dat wil wordt een parapluutje geregeld. Samen met zijn collega Lenneke Preesman wordt er, samen met de patiënten, zo’n halfuur gewandeld.

“Lopen is goed voor jezelf, voor je geest en voor de bloeddruk”, vertelt huisarts Van der Poel. . De belangrijkste gedachte achter de loopgroep: zitten is een stuk slechter voor ons dan we denken. Een pilletje voorschrijven is niet altijd nodig wanneer een klein probleem door middel van beweging kan worden opgelost.

Bron: RTV Rijnmond 8 maart 2018

Contact

Ons centrum is geopend op
Maandag t/m Vrijdag
van 8.00 tot 17.00

Bezoekadres:
Gezondheidcentrum Lijn 2
Slaghekstraat 251
3074 LJ Rotterdam

Spoed
Voor spoedgevallen buiten
kantooruren: huisartsenpost Zuid
bij het Maasstadziekenhuis,
tel 010 2909888.

Contact via E-mail:
Heeft u vragen of opmerkingen?
U kunt ons mailen via info@gcl2.nl
DEZE MAILBOX WORDT NIET DAGELIJKS GELEZEN!
Houdt wel rekening mee dat wij geen medische gegevens via de mail delen.

© Copyrights 2019 lijn 2 All Rights Reserved. | Certificering | Disclaimer | Privacy | Made by MUcc